În Africa de Sud a fost găsită o femeie de 119 ani

În Africa de Sud a fost găsită o femeie, pe nume Nkukuthane Johanna Mazibuko, născută în 1894. Prin urmare, ea ar avea 119 ani, conform unei copii a cărţii sale de identitate trimisă AFP de un ziarist care a vizitat-o la Klerksdorp, în centrul ţării.

25 iul. 2013, 15:56
În Africa de Sud a fost găsită o femeie de 119 ani

Potrivit spuselor ziaristului, publicate în cotidianul The Sowetan, Nkukuthane Johanna Mazibuko locuieşte cu fiul ei, Tseko Mazibuko, de 77 de ani, şi doi din fraţii şi surorile ei trăiesc încă. Deşi se mişcă greu din cauza artrozei, ea găteşte, îşi face patul în fiecare dimineaţă, se îmbracă singură şi îşi spală rufele. Restul zilei se uită la televizor.

„Mă simt bine”, i-a spus ea ziaristului care a fotografiat-o pe ea şi cartea de identitate eliberată în 1986, pe care data naşterii este 11 mai 1894. Femeia a avut şapte copii, din care mai trăiesc doar doi, informează Agerpres.

Citeşte şi: Controversă între cei mai bătrâni omeni din lume. O chinezoaică pretinde că are 127 de ani

Contactat de AFP, ministrul sud-african de Interne, în responsabilitatea căruia se află registrele de stare civilă, nu a fost în măsură să confirme veridicitatea actului de identitate ale femeii.

Decanul de vârstă al omenirii a fost până în luna iunie, când a murit de bătrâneţe, japonezul Jiroemon Kimura, care împlinise în aprilie 116 ani. În Kyotango, oraşul său natal, trăiesc aproape 100 de persoane centenare, lucru care a determinat autorităţile să lanseze un studiu despre obiceiurile lor alimentare pentru a le înţelege longevitatea.