IMPRESIONANT! Paralizată de 5 ani, a terminat Maratonul de la Londra în 17 zile. Pe picioare! VIDEO

V-aţi gândit vreodată care este, dincolo de dicţionarele explicative, cea mai potrivită definiţie a curajului? Sau a forţei? Sau a voinţei? O britanică de 32 de ani ar merita să aibă fotografia în dicţionar în dreptul oricăruia dintre aceşti termeni.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 19:09

Claire Lomas este o britanică în vârstă de 32 de ani care a participat la Maratonul de la Londra. Nimic deosebit, la o primă vedere. Mai ales că maratonul a avut loc acum mai bine de două săptămâni.

Însă această femeie este întruchiparea curajului, a voinţei, a tăriei de caracter şi a oricărei alte virtuţi vă vine pe moment în minte. Paralizată de la piept în jos încă din 2007, când a suferit un accident la călărie, Claire s-a aliniat la startul Maratonului de la Londra. Şi l-a încheiat. În 17 zile!

Fost chiropractician, Claire a participat la maraton cu ajutorul unui costum bionic pentru deplasare, special creat pentru ca persoanele cu paralizie a membrelor inferioare să poată sta în picioare şi merge.

La linia de sosire, Claire Lomas a fost aşteptată de sute de persoane şi chiar de alţi alergători care au participat la maraton. Vizibil emoţionată de primirea care i-a fost făcută la finish, Claire, cu ochii plini de lacrimi, dar cu un zâmbet larg pe faţă, şi-a strâns în braţe soţul, care a fost în permanenţă un pas în urma ei, şi fiica. Apoi a pozat mândră cu medalia primită, cu toate că a fost ultima care a încheiat cursa, dintre cei 36.00 de participanţi. Şi înainte de a pleca acasă a găsit forţa să-i aducă un omagiu unei alte participante la Maratonul din acest an, Claire Squires, care a murit în timpul competiţiei.

Claire Lomas militează pentru cercetarea în domeniul leziunilor măduvei spinării şi a participat la Maratonul de la Londra graţie unui costum bionic de 43.000 de lire sterline. Iar prin demersul său a strâns peste 90.000 de lire sterline pentru cauza ei.

Claire este una dintre primele persoane care foloseşte revoluţionarele „picioare de robot”. Ea şi-a cumpărat acest costum bionic după ce prietenii şi familia au strâns banii necesari în urma mai multor evenimente caritabile. Costumul ReWalk, conceput de israelianul Amit Goffer, le permite persoanelor cu paralizie a membrelor inferioare să stea în picioare, să meargă şi să urce scări, cu ajutorul unor senzori de mişcare şi a unui sistem computerizat integrat.

Claire s-a antrenat pentru maraton încă din luna ianuarie, folosindu-se de costumul bionic şi de o bicicletă terapeutică special adaptată pentru ea. A căzut  de mai multe ori, dar de fiecare dată s-a ridicat şi a continuat. Iar efortul a meritat. „Sunt fericită până la stele şi înapoi. Au fost momente în care m-am întrebat dacă voi putea să duc cursa la bun sfârşit. Dar fiecare pas m-a adus mai aproape de reuşită”, a spus Claire, care acum este designer de bijuterii.

În timpul cursei, Claire Lomas a parcurs aproximativ două mile pe zi, încurajată de soţul ei, Dan, de părinţi şi de fiica ei de un an şi o lună, Maisie. Claire a parcurs cei 42,2 kilometri în aproximativ 40 de ore.