Imaginile care te vor bântui: Cum arată cele mai faimoase oraşe fantomă ale lumii FOTO

Oraşele-fantomă există în toată lumea, după ce locuitorii lor au fost obligaţi să fugă din cauza dezastrelor naturale sau din cauza colapsului industriei locale.

19 mart. 2013, 13:02
Imaginile care te vor bântui: Cum arată cele mai faimoase oraşe fantomă ale lumii FOTO

Oraşul Chaiten din Chile aproape a fost şters de pe faţa Pământului de un vulcan care a erupt în 2008. Ca şi cum asta nu ar fi fost suficient, inundaţia provocată de râul Blanco l-a distrus complet.

Oraşul Berlin din Nevada era odată un oraş minier prosper, însă după ce s-a epuizat zăcământul de aur şi de argint, oamenii au părăsit localitatea.

Oraşul Romagnano al Monte din Italia a fost locul unei tragedii devastatoare în 1980, când un cutremur puternic a ucis aproape 3.000 de oameni. Cei care au supravieţuit au plecat în zone mai sigure.

Oradour-sur-Glane din Franţa a fost distrus pe 10 iunie 1944, când 642 dintre locuitorii săi, inclusiv femei şi copii, au fost masacraţi de trupele germane.

Chinguetti, din Mauritania, a fost secole de-a rândul locul de adunare a pelerinilor în drum spre Mecca.

Kayaköy, Turcia. Oraşul a fost devastat de un cutremur în 1856 şi de un incendiu enorm în 1885.

Bodie, California, era un oraş minier, devenit faimos datorită zăcămintele de aur. După ce aurul s-a terminat, s-a sfârşit şi viaţa oraşului.

Grytviken, insula South Georgia. Un oraş locuit odată de vânătorii de balene este acum abandonat.