Imagini ULUITOARE după furtună. Drumuri şi grădini inundate, trafic blocat şi oameni disperaţi

Furtuni şi ploi torenţiale în mai multe zone din ţară. La Arad, o schelă ridicată lângă un pod a fost doborâtă de o furtună, iar la Bistriţa şi Galaţi mai multe străzi au fost inundate în mai puţin de o oră, după ce canalizările nu au mai făcut faţă apelor. 

25 iun. 2013, 06:20

Cinci garaje şi trei autoturisme aflate în interiorul acestora au fost avariate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Arad, după ce un zid s-a prăbuşit peste ele în timpul unei furtuni, iar o casă a luat foc după ce a fost lovită de un fulger. Luni, din cauza vijeliei, tot la Arad o schelă s-a desprins de pe un pod şi a căzut peste două autoturisme aflate în mers şi alte trei parcate în zonă. O fetiţă aflată într-una din maşini a scăpat cu viaţă. Un alt barbat aflat pe stradă a fost rănit însă de bucăţile din schelă.

Pe Facebook, oamenii au încărcat fotografii din toate colţurile ţării.

Furtuna a făcut prăpăd şi în Dej zilele acestea. Ploaia nu a durat mai mult de 10 minute, dar canalizările din oraş abia au făcut faţă, iar mai multe gospodării au fost inundate. Grindina de mari dimensiuni a pus la pământ culturile din grădinile oamenilor.

Rupere de nori şi la Cluj. O ploaie cu grindină s-a abătut asupra oraşului timp de câteva minute, însă a fost de ajuns. Mai multe străzi s-au transformat în râuri.

La Piatra Neamţ, vântul puternic a măturat tot ce i-a stat în cale.

Tot în urma unei furtuni, zece gospodării au fost inundate şi în Bistriţa-Năsăud. Iar pe mai multe porţiuni de pe Drumul Naţional 17 C, care face legătura între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, nu s-a putut circula. Luni, în Bistriţa, în jumătate de oră traficul a fost dat peste cap după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă ploilor abundente. Beciurile câtorva case au fost inundate.

În Caraş Severin, o localitate a rămas fără curent, după ce vijelia a rupt mai multe cabluri de electricitate.

Meteorologii au anunţat că în următoarele două săptămâni nu scăpăm de ploi. Temperaturile scad în unele zone ale ţării chiar şi cu 7, 8 grade. VEZI PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI