Imagini SUPRANATURALE, cu păduri scufundate. Una dintre ele este în România GALERIE FOTO

Sunt peisaje ce par supranaturale, tocmai pentru faptul că nu ar trebui să se afle acolo. Cioturi de copaci, care împung suprafaţa apei şi se înalţă spre cer, dar cu rădăcinile adânc înfipte în fundul lacurilor. Există mai multe astfel de minuni ale naturii, una dintre ele în România, în judeţul Mureş.

18 ian. 2013, 16:55

1. Lacul Kaindy, Kazahstan

Este un lac a cărui lungime ajunge la 400 m, iar în anumite locuri adâncimea este de 30 de metri. Este situat la 129 km de oraşul Alma Ata, la o altitudine de 2.000 de metri, în Munţii Tian Shan.

Lacul a apărut în mod natural, în urma unui cutremur care s-a produs în 1911. Seismul a declanşat o alunecare de teren, blocând cheiul şi formând un baraj natural. Ulterior, apa de ploaie a umplut întreaga vale, acoperită cu păduri de molid. Datorită apei limpezi de munte, se poate vedea cu uşurinţă fundul lacului şi rădăcinile copacilor.

2. Lacul Bezid, România

Se află la 10-15 km de Sovata, pe drumul spre Târgu Mureş. Lacul a luat naştere în urma construirii barajului din pământ, având ca scop regularizarea cursului Târnavei Mici. Satul Bezid a fost scufundat în urma acestei sistematizări, în anii 1988 – 1989, astfel că şi azi se văd ieşind din lac vârfurile copacilor. De asemenea, din ape răsare şi acum, ca o fantomă, turla vechii biserici, iar în jurul acestui lac s-au ţesut o serie de legende legate de faptul că ar fi unul blestemat.

3. Lacul Periyar, India

Se află în statul indian kerala şi are o suprafaţă de 55 km pătraţi. Este un lac artificial, creat de un baraj pe râul Periyar.

4. Udawalawe Reservoir, Sri Lanka

Tot un baraj a determinat şi apariţia acestui lac. Se află în partea de sud a ţării, la 165 km de capitala Colombo.

5. Lacul Volta, Ghana

Este unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume. A fost construit în 1965, odată cu barajul Akosombo pe râul Volta, creând astfel lacul de acumulare care se întinde aproximativ 400 km în amonte, până dincolo de fosta confluenţă a râurilor Volta Neagră şi Volta Albă. Ocupă o suprafaţă de 8.502 km pătraţi, reprezentând 3,6% din suprafaţa Ghanei.