Imaginaţia hoţilor nu are limite. Cum îţi poate fura banii FĂRĂ SĂ TE ATINGĂ

Hoţii se pun la punct rapid cu dispozitivele de ultimă generaţie. Cel mai recent dispozitiv este capabil să citească datele unui card bancar chiar şi de la un metru distanţă. Specialiştii avertizează să ţinem cardurile în portofel sau, şi mai sigur, să le acoperim cu o folie de aluminiu.

09 iun. 2013, 16:39
Imaginaţia hoţilor nu are limite. Cum îţi poate fura banii FĂRĂ SĂ TE ATINGĂ

Aşadar, hoţii îşi pot fura victima din mers, fără să o atingă. 

Noile generaţii de carduri pot fi citite mult mai uşor cu dispozitive speciale. Astfel, gadgeturile pot citi numele şi adresa, data naşterii, codul unic personal, numărul de cont, banii din cont şi pinul, date suficiente pentru a putea clona imediat un card bancar.

Pentru a evita să deveniţi prada hoţilor, specialiştii recomandă să nu ţinem cardurile în buzunar sau pur şi simplu în geantă, ci în portofel, eventual acoperit cu o folie de aluminiu.

„Dispozitivele de citit carduri pot fi folosite de hoţi, le apropie de buzunarul în care ţineţi cardul, vă citesc datele, ulterior clonează cardul şi pot face plăţi cu cardul dumneavoastră”, a explicat Elena Constantin, preşedintele Asociaţiei Examinatorilor de Fraude, pentru ştirileprotv.ro.