Iliescu: Ponta e matur, Crin e acum cârlanul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru "Gândul", că nu împărtăşeşte opiniile critice la adresa lui Victor Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament, că apreciază evoluţia politică a liderului PSD şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vârful USL.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 14:15
Iliescu: Ponta e matur, Crin e acum cârlanul

„Ieri am fost prins cu anumite probleme şi nu l-am urmărit foarte atent. Astăzi, am citit materialul şi mi se pare foarte în regulă. El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votăm noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de stradă, s-a delimitat de noul guvern, precizând că începutul acestuia este unul de rău augur, miniştrii fiind numiţi fără cvorum şi aşa mai departe. Eu nu împărtăşesc opiniile celor care îl critică”, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a arătat totodată că apreciază evoluţia politică lui Ponta. „Eu sper ca raţiunea să învingă. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat”, a apreciat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a spus că nu înţelege înţepăturile apărute la vârful USL. Referindu-se la declaraţiile lui Crin Antonescu de joi seară, Iliescu a fost destul de dur.

„Ei, astfel de ciondăneli mai apar, mai ales în această perioadă. Sper să se aşeze la masă, să comunice şi să se înţeleagă. Eu am apreciat evoluţia lui Ponta. Ştiţi că i-am reproşat că e nărăvaş ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan. Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei”, a declarat Iliescu.

Întrebat dacă el crede că vor apărea tensiuni în USL, Iliescu a răspuns: „Eu sper să nu apară. Nu sunt diferenţe de fond. O diferenţă de stil nu poate zdruncina o construcţie politică solidă”.

În ceea ce priveşte situaţia de la Buzău, unde PNL vrea candidatura pentru şefia CJ, Iliescu a precizat că se va implica în disucţii dacă Ponta i-o va cere.

„Insistenţa lor pentru a obţine candidatura la şefia consiliului judeţean este o prostie. Omul lor nu ar avea nicio şansă. (…) Sper să discute calm, aşezat şi să se înţeleagă. Noi am cedat destule şi cred că ar trebui să ne mai gândim la lucrul ăsta; mă refer aici inclusiv la acceptarea cotei unice, care aproape că nu se mai aplică nicăieri în Europa…”, a conchis Iliescu.