Iliescu îl ATACĂ dur pe Antonescu: Nu se pricepe. Este istoric. Habar n-are de industrie

Preşedintele de onoare al PSD l-a criticat voalat pe liderul PNL Crin Antonescu privind poziţia pe care a adoptat-o pe tema proiectului minier de la Roşia Montană, apreciind că un istoric "habar n-are de industrie".

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 18:32
Iliescu îl ATACĂ dur pe Antonescu: Nu se pricepe. Este istoric. Habar n-are de industrie

„Crin Antonescu este istoric. Habar n-are de industrie în general, habar n-are de tehnologie. Şi are dreptate omul, nu se poate el să se pronunţe într-o chestiune în care e nevoie de cunoştinţe. De aceea spun, cea mai înţeleaptă decizie a Parlamentului privind această temă e să apeleze la specialiştii existenţi în această ţară, să se consulte cu Academia, ca să se pronunţe în cunoştiinţă de cauză”, a declarat social-democratul într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Totodată, Iliescu a mai apreciat că liderul PNL s-a pronunţat „în necunoştinţă de cauză”, fiind „un jurist, un istoric care se pronunţă în probleme tehnologice”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după o reuniune a grupurilor liberale din Camera Deputaţilor şi Senat, că poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.

„După o dezbatere nu foarte aplicată, în urma unui vot copleşitor, poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva acestui proiect de lege”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să precizeze că subiectul legat de comisia specială care ar fi urmat să fie constituită în cazul Roşia Montană nu are legătură cu poziţia PNL împotriva acestuia.