Ilie Năstase şochează în presa italiană: Sunt ţigan român

Fostul mare tenisman spune într-un interviu din La Stampa că întotdeauna a jucat doar pentru el şi nu pentru ţară, iar pentru victorie un sportiv trece şi peste propria mamă.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 12:15
Ilie Năstase şochează în presa italiană: Sunt ţigan român

Ilie Năstase şochează, din nou, cu o declaraţie făcută în stilu-i caracteristic. Sunt ţigan român, a mărturisit el cotidianul italian La Stampa. „Am fost acuzat dintotdeauna că sunt un ţigan. E adevărat. Sunt un ţigan român. Şi sunt mândru de asta!„, a declarat Năstase.

Pe de altă parte, fostul mare jucător de tenis, dă înapoi când vine vorba de patriotism. „Întotdeauna am jucat numai pentru mine. Orice atlet face asta. Treci şi peste propria mamă pentru o victorie. Apoi, sigur, sunt lucruri pe care le spui. Despre ţară, despre familie, despre multe… Este aşa pentru totdeauna. Întotdeauna pentru totdeauna. Eu nu sunt cinic. Încerc să fiu sincer„, a mai declarat Ilie Năstase.

În acelaşi interviu, el a vorbit şi despre eşecul candidaturii la Primăria Capitalei, din 1996: „Pentru un timp, m-am gândit că politica ar putea lua locul tenisului. A ieşit rău. Pe teren câştigi sau pierzi. În politică trebuie să promiţi şi să spui minciuni. Nu, nu este pentru mine politica”.