Idei preconcepute despre căsnicie care îţi pot ruina relaţia

Căsnicia este considerată cea mai sacră uniune dintre noi oameni. Însă, există şi cazuri în care această căsnicie este doar de faţadă sau doar pentru a respecta anumite standarde sociale.

21 mart. 2013, 21:09
Idei preconcepute despre căsnicie care îţi pot ruina relaţia

Compromisul înseamnă o decizie care implică un câştigător şi un pierzător sau chiar doi pierzători. De exemplu, dacă unul dintre soţi vrea să trăiască în Capitală, iar altul într-un oraş de provincie, compromisul ar însemna că unul din ei să cedeze (în acest caz unul se bucură şi altul suferă) sau să se mute într-un alt oraş “de mijloc” (caz în care este foarte posibil să sufere amândoi). De fapt, căsnicia este o relaţie în care trebuie găsite soluţii win/win.

“Eu am dreptate, tu nu”

De obicei, când intervine în cuplu un conflict ce trebuie soluţionat, apare lupta “aici eu am dreptate, tu nu!”. Sunteţi amândoi două persoane inteligente şi ar trebui să vă ascultaţi reciproc punctele de vedere, fără a face judecăţi de valoare. Puneţi lucid lucrurile cap la cap şi s-ar putea să aveţi o nouă perspectivă asupra evenimentului respectiv. Fiţi o echipă şi veţi vedea că două creiere pot rezolva mai repede o problemă decât unul singur.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.