Coadă la icoană făcătoare de minuni la biserica „Icoanei”, din Capitală

Mii de credincioşi ortodocşi sunt aşteptaţi să se roage la biserica Icoanei din Capitală, în perioada 22-25 martie, la icoana făcătoare de minuni, Chipul Maicii Domnului cu Pruncul. Icoana a fost adusă joi de la Mănăstirea Nămăieşti şi este considerată una dintre cele mai vechi din lume.

22 mart. 2013, 10:31
Coadă la icoană făcătoare de minuni la biserica „Icoanei”, din Capitală

Zeci de oameni s-au aşezat vineri la coadă încă de la ora 8 dimineaţa pentru a atinge icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul adusă de la Mănăstirea Nămăieşti, potrivit România TV. Se spune că icoana le ajută pe femeile care vor să aibă copii, dar şi pe bolnavi.

„Am venit pentru vindecarea bolilor, pentru că am un băiat operat de inimă de trei ori şi ne rugăm pentru sănătatea noastră, a copiilor noştri, a tuturor din lumea noastră”, a spus o doamnă.

Multă lume vine să se roage pentru sănătate. „M-am rugat pentru sănătate, pentru fiica mea, am timpul limitat şi am preferat să vin acum chiar pe ploaie, pentru că eu veneam în fiecare an, dar sâmbata şi duminica e prea aglomerat”, a spus o altă doamnă.

Icoana este considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume. Este una dintre cele 12 pictate de Sfântul Apostol Luca, la dorinţa Maicii Domnului. Sfântul Andrei ar fi adus-o pe teritoriul ţării noastre.
„A stat sute de ani într-o peşteră. În acea peşteră era biserica creştinilor în secolul 15. Printr-o întâmplare minunată, un cioban care stătea cu oile acolo a visat-o pe Maica Domnului, care i-a zis „Sapă aici”, şi a săpat şi a găsit catacomba şi icoana”, a povestit  preotul bisericii.

Sâmbătă, icoana va fi purtată în jurul bisericii. Credincioşii o pot vedea în Bucureşti până pe data de 25 martie.