Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital cu o alcoolemie record de 6,87 la mie VIDEO

Alcoolemie demnă ce Cartea Recordurilor la Iaşi, unde un bărbat a ajuns la spital cu o concentraţie de alcool în sânge de 6,87 la mie.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 11:51
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital cu o alcoolemie record de 6,87 la mie VIDEO

Un bărbat din Iaşi a reuşit să-i uimească pe medicii de la Spitalul Sf. Spiridon, după ce a fost aproape de a egala recordul pentru România în materie de alcoolemie. El a ajuns la spital cu o concentraţie de alcool în sânge de 6,87 la mie, în condiţiile în care recordul naţional a fost stabilit anul trecut de o femeie – 7,5 la mie.

El a fost transportat la spital cu ambulanţa, a fost evaluat clinic, imagistic, biologic şi i s-a resuscitare respiratorie, potrivit medicului Tudor Ciuhodaru. „Pentru un astfel de pacient se acordă servicii de urgenţă de 1.500-3.000 de lei, referindu-ne aici doar la analize şi medicaţie, fără să includem transportul cu ambulanţa sau costurile cu mobilizarea echipei medicale”, a spus Ciuhodaru, la România TV.

În ciuda rezultatelor analizelor, bărbatul nu a recunoscut că a consumat alcool. „Am stat în ploaie şi m-au prins curenţii de atunci. De aceea m-am zăpăcit. N-am băut nimic. La două-trei zile mi-a venit rău şi ameţeli de la asta”, spunea el, cu limba împleticită.

După ce s-a mai gândit puţin, parcă şi-a amintit că ar fi băut ceva, „dar nu prea mult”. „Cam un litru pe zi am consumat”, concluzionează el. După alte câteva minute de gândire, îşi mai aminteşte ceva: „Raciu de casă. Dar n-am mai consumat. Acuma, în ultimul timp, nu prea. 100 de grame dacă beam, dimineaţa”.

El spune că are nevoie de „comubstibil” pentru a munci. „Trebuie să fac curăţenie, trebuie să fac eu toate. Mai amorţesc ciolanele”, a spus bărbatul, care habar nu avea de ce a ajuns la spital.