Iaşi: Tânărul dispărut este căutat în continuare de peste 40 de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Tânărul dispărut luni seară în localitatea ieşeană Dagâţa, în timp ce plecase cu alţi doi bărbaţi să ajute un şofer rămas înzăpezit, este căutat în continuare, peste 40 de poliţişti, jandarmi şi pompieri fiind mobilizaţi în operaţiune.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 10:24
Iaşi: Tânărul dispărut este căutat în continuare de peste 40 de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Un număr de 44 de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi sunt implicaţi în acţiunile de căutare a tânărului, dispariţia acestuia fiind semnalată luni seară. La operaţiune participă 20 de lucrători ai ISU Iaşi cu o autospecială, 13 jandarmi şi 11 poliţişti.

„S-au format echipe mixte, îl căutăm peste tot, inclusiv în imediata apropiere a locului unde a fost semnalată dispariţia. Avem specialişti şi de la Serviciul Investigaţii Criminale trimişi la faţa locului. A fost căutat şi la rude sau prieteni. Sperăm să avem rezultate în cât mai scurt timp”, a declarat, miercuri, Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi. În judeţul Iaşi, şase drumuri judeţene erau blocate miercuri dimineaţă din cauza viscolului din ultimele zile.

Astfel sunt închise circulaţiei DJ282C Vlădeni – Şipote, DJ282 Hălceni – Şipote, DJ282B Şipote – Plugari, DJ281B Plugari – Borosoaia, DJ282F Vlădeni – Andrieşeni şi DJ244G Podu Hagiului – Cozmeşti.

Totodată, pe alte zece tronsoane scurte de drum judeţean sunt semnalate blocaje.

„Se acţionează cu 37 de utilaje. Dacă vremea va fi bună, sperăm să finalizăm acţiunea de deszăpezire în cursul acestei seri (miercuri seară – n.r.) sau cel târziu joi dimineaţă”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Pârciu.

Dispariţia tânărului a fost anunţată luni seară în jurul orei 22.30, când tânărul, care ajuta un şofer rămas înzăpezit în localitatea Dagâţa, nu a mai fost găsit, după ce a rămas în urmă, pe drum, îndepărtându-se de ceilalţi doi localnici, în condiţiile în care era viscol.

Tânărul este căutat de luni seară de forţele de ordine.