Iarna răvăşeşte Europa. În Marea Britanie este cea mai rece primăvară din 1963 încoace GALERIE FOTO

Iarna nu pleacă din Europa. Din contră, mai multe ţări se confruntă cu ninsori masive şi cu temperaturi scăzute. Situaţia este gravă în Ucraina, unde la Kiev a fost decretată stare de urgenţă. În Marea Britanie, zeci de mii de familii nu au curent electric de câteva zile, iar oamenii mor pe capete.

RomaniaTV.net
24 mart. 2013, 12:34

În Marea Britanie situaţia este dramatică. Ninsorile vor continua în estul Angliei, unde stratul de zăpadă atinge deja 15 centimetri. În primele două săptămâni ale lunii martie s-au înregistrat cu aproximativ 2.000 de decese mai mult comparativ cu media din ultimii 5 ani, în aceeaşi perioadă. Cei mai afectaţi sunt bătrânii.

În Irlanda de Nord, zeci de mii de familii au rămas fără curent electric, în urma viscolului. Totodată, traficul din regat a fost dat peste cap, iar sute de şoferi au avut nevoie de ajutorul autorităţilor după ce au fost prinşi de furtună pe şosele. Şi traficul feroviar, precum şi cel aerian au fost perturbate de condiţiile meteo extreme.

Vestea rea este că vremea nu se va încălzi în următoarea perioadă în regatul britanic, prognozele meteorilogive indicând în continuare ninsori şi ger. Este cea mai rece primăvară din 1963 încoace, atunci înregistrându-se 5.000 de decese din cauza frigului şi a zăpezii, scrie Daily Mail.

În Ucraina, de asemenea, situaţia estegravă, iar la Kiev s-a decretat stare de urgenţă.Mai multe regiuni din Ucraina au fost acoperite de un stat gros de zăpadă. Peste 380 de localităţi din estul şi vestul ţării au rămas fără curent electric, din cauza viscolului.

La Kiev, traficul a fost dat peste cap de ninsorile puternice. Sute de maşini, autocare şi camioane au rămas blocate pe autostrăzi. În capitala ucraineană s-au înregistrat cantităţi-record de zăpadă.