Iarna face ravagii în Europa: în Rusia, temperaturi record de -50 de grade

Iarna grea continuă să facă ravagii în Europa. În Polonia, autorităţile au institut codul roşu de ger, în Rusia au fost atinse temperaturi record de minus 50 de grade, iar mai multe ţări se află sub cod portocaliu de ninsori şi temperaturi scăzute. Ninsorile şi viscolul din ultimele săptămâni au ucis sute de oameni.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 20:58
Iarna face ravagii în Europa: în Rusia, temperaturi record de -50 de grade

Republicile din fosta Iugoslavie se confruntă cu cele mai grave ninsori din ultimele decenii. În Serbia, Bosnia şi Muntenegru, autorităţile au decretat starea de urgenţă din cauza zăpezilor. Zeci de mii de oameni au rămas izolaţi şi sunt aprovizionaţi cu elicopterele sau cu ajutorul cailor.

În Kosovo, o avalanşă a ucis 9 oameni şi a îngropat mai multe locuinţe. Echipele de intervenţie au reuşit să scoată însă de sub nămeţi o fetiţă care a scăpat nevătămată. Micuţa a fost întâmpinată de localnici cu urale şi aplauze.

În Ucraina, temperaturile au scăzut sub minus 35 de grade Celsius. Facturile la încălzire au crescut vertiginos şi oamenii spun că nu mai au cu ce să le plătească. Şi în Rusia, mercurul termometrelor a coborât până la valori-record de minus 50 de grade Celsius.

În tot acest timp, În Germnaia, la Hamburg, oamenii se bucură de iarnă. Ei au dat năvală pe un lac îngheţat din oraş, ca să patineze, să se dea cu săniile sau să joace hokey.

În plus, o avertizare cod portocaliu de ninsoare şi ger a fost emisă pentru aproape tot teritoriul Bulgariei, iar vămile cu Republica Moldova sunt închise din cauza ninsorilor şi viscolului. De asemenea, o barjă cu 11 marinari ucraineni a rămas blocată pe Dunăre lângă Serbia. Ministerul de Externe ungar îi avertizează pe cetăţeni să evite călătoriile în România, din cauza circulaţiei rutiere care se desfăşoară cu dificultate, informează MTI.