Ianis Hagi, lăudat de presa din Spania: Pare să fie clona tatălui său

Ianis Hagi, fiul fostului mare fotbalist Gheorghe Hagi, face obiectul unui articol în ziarul spaniol El Mundo Deportivo, care scrie că jucătorul de 15 ani "pare clona tatălui său", iar un gol pe care l-a marcat din lovitură liberă a făcut înconjurul lumii pe Youtube.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 10:21
Ianis Hagi, lăudat de presa din Spania: Pare să fie clona tatălui său

Internaţional român de juniori, Ianis este un număr 10 şi loveşte mingea cu ambele picioare, scrie El Mundo Deportivo. Pentru Gheorghe Hagi, Ianis „este un băiat cu viitor şi nu spun asta cu pasiune de tată. Este foarte tehnic, un playmaker clasic, care pasează foarte bine şi loveşte fără probleme mingea cu ambele picioare„.

Fostul mare internaţional a adăugat: „Acum este slăbuţ pentru vârsta lui, lucrăm ca să-i îmbunătăţim fizicul, deşi nu e ceva care ne preocupă prea mult. Va avea timp să crească şi să ia în greutate„.

Cum a indicat tatăl său, Ianis a înscris mult mai multe asemenea goluri, precum cel marcat recent, care l-a adus în atenţia presei internaţionale.

Hagi vrea ca Ianis să crească la academia sa, adaugă ziarul.

Fostul număr 10 al naţionalei României a evocat proiectul pe care l-a pus în practică la Constanţa: „Vreau să fac ceva pentru copiii din această ţară, vreau să-i ajut, fiindcă şi eu am fost ajutat mult ca să ajung departe, iar în această perioadă ţara are multe carenţe la acest capitol„.

Filosofia fotbalistică transmisă de Hagi copiilor de la Academia sa este clară. Toate echipele joacă în sistemul 4-3-3, bazat pe posesie şi ofensivă, fără a neglija presingul. Este filosofia Barcelonei lui Johan Cruyff, „Barca în care am jucat eu şi cea de mai târziu a lui Pep Guardiola şi Tito Vilanova„, a spus Hagi.

Golul lui Ianis Hagi, din lovitură liberă