Hotelul Cişmigiu a renăscut din propria cenuşă. Clădirea a redevenit hotel de lux VIDEO

Hotelul Cişmigiu, care vreme de 10 ani a stat în paragină, a renăscut din propria cenuşă. Clădirea, veche de 100 de ani, a fost cumpărată de o companie spaniolă şi recondiţionată cu 15 milioane de euro.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 16:28
Hotelul Cişmigiu a renăscut din propria cenuşă. Clădirea a redevenit hotel de lux VIDEO

Hotelul Cişmigiu este unul dintre cele mai grandioase simboluri ale Micului Paris. Construită în 1912, clădirea cu 200 de camere purta numele de Palace Hotel şi era renumită pentru celebra berărie Gambrinus (berăria lui Caragiale).

Clădirea a fost naţionalizată, i s-a schimbat numele şi în 1990 devenea Căminul Studenţilor la teatru. În 95, din cauza condiţiilor insalubre a fost închisă. În 2004 a fost cumpărată de o companie spaniolă care a demolat-o, păstrând doar faţada.

Hotel Cişmigiu este prima clădire care a fost construită pe Bulevardul Regina Elisabeta. Faţada este ca acum 100 de ani, atunci când a fost construit imobilul. Înăuntru totul este modern, elegant şi impunător.

Hotelul are acum 60 de apartamente dotate cu băi şi cu bucătării ultramoderne. Preţurile pornesc de la 110 euro şi ajung până la 260 de euro pe noapte, în funcţie de sezon.

Pentru nostalgicii care visează la vremurile de demult, există şi o veste bună. Spre sfârşitul lunii februarie s-ar putea deschide şi berăria Gambrinus.

Investiţiile s-au ridicat la 15 de milioane de euro.