Hotărârile de schimbare a şefilor Camerelor, publicate în MO

Hotărârile prin care Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost revocaţi din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor şi cele prin care sunt numiţi Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea au fost publicate în Monitorul Oficial imediat după OUG privind atribuţiile CC, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 11:27
Hotărârile de schimbare a şefilor Camerelor, publicate în MO

Vasile Blaga a fost dat jos de la şefia Senatului. Senatorii au decis marţi, în şedinţă extraordinară, revocarea lui Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi „pentru” şi o abţinere. Senatorii PDL nu au participat la şedinţă. În schimb, reprezentanţii UDMR şi ai UNPR au votat în favoarea debarcării democrat-liberalului.

Crin Antonescu a fost ales PREŞEDINTE AL SENATULUI şi devine al doilea om în stat. În cazul în care preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat, Antonescu va asigura interimatul. VEZI CE POATE FACE PREŞEDINTELE INTERIMAR

Tot marţi a fost schimbată şi Roberta Anastase. Deputaţii au votat, marţi seară, revocarea democrat-liberalei Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderul grupului PSD, Valeriu Zgonea, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Vasile Blaga şi Roberta Anastase anunţaseră de marţi că vor contesta la CC hotărârile prin care au fost revocaţi din funcţii. Sesizările lor către CC nu aveau însă obiect atât timp cât hotărârile nu fuseseră publicate în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care elimină hotărârile Parlamentului dintre actele asupra cărora se poate pronunţa Curtea Constituţională.

Această OUG a fost publicată tot miercuri în Monitorul Oficial.

După apariţia OUG în Monitor au fost publicate şi hotărârile de revocare a lui Blaga şi Anastase. Conform noii OUG însă, Curtea Constituţională nu mai are atribuţia de a se pronunţa asupra constituţionalităţii acestora.