Hosni Mubarak îşi face testamentul

Fostul preşedinte al Egiptului, generalul Hosni Mubarak, condamnat la închisoare pe viaţă, a început să le dea rudelor lui indicaţii despre cum ar vrea să se desfăşoare funeraliile sale.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 10:44
Hosni Mubarak îşi face testamentul

Înlăturat de la putere anul trecut şi condamnat acum la închisoare pe viaţă de către noul regim din Egipt, Hosni Mubarak, fostul preşedinte al Egiptului, a cărui stare de sănătate se deteriorează pe zi ce trece, se gândeşte acum la „viaţa veşnică”.

Mubarak şi-a convocat rudele pentru a le spune în primul rând unde ar vrea să fie înhumat după ce va muri, a dezvăluit publicaţia egipteană Al Ahram, citată de site-ul israelian Ynetnews.

Mubarak se află în penitenciarul Tora, din Cairo şi, după ultima înfăţişare în faţa completului de judecată, la tribunal, unde i s-a pronunţat sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă, starea de sănătate i s-a agravat şi a fost conectat la aparate de respirat. Acum, starea lui este critică.

Fostul mlider de la Cairo le-a spus rudelor sale că vrea să fie înhumat alături de nepotul său Muhammad, care a fost otrăvit în urmă cu trei ani. Mubarak ţinea foarte mult la nepotul său şi a fost foarte afectat de moartea lui. Când soţia sa, Suzanne, a auzit care îi este dorinţa, a izbucnit în lacrimi.