Hollande nu vrea să dea petrecere pentru popor la Elysee

Noul preşedinte francez, Francois Hollande, le ia şi anul acesta plăcerea francezilor de a petrece în grădina de la Elysee de Ziua Naţională, pe 14 iulie. Motivul este criza financiară care afectează Franţa.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 10:08
Hollande nu vrea să dea petrecere pentru popor la Elysee

„Nu va fi nicio petrecere la Elysee pe 14 iulie”, ar fi răspuns Francois Hollande când colaboratorii noului preşedinte francez l-au întrebat despre tradiţionala petrecere în grădină, cu ocazia Zilei Naţionale, după cum a dezvăluit presei din Hexagon o sursă de la Elysee.

Într-un interviu acordat Journal du Dimanche, în data de 15 aprilie, în preajma alegerilor prezidenţiale, Hollande spunea altceva. „Sărbătoarea de 14 iulie este un moment important pentru naţiune. Este legătura reafirmată cu armata şi expresia patriotismului. Ţin mult la asta”, spunea Hollande, adăugând că „la 14 iulie, preşedintele Republicii trebuie să ţină un discurs care să conţină un mesaj către naţiune, pentru a contura astfel direcţia în care se va îndrepta ţara”. 

Aşa că francezii, pe 14 iulie, vor avea parte doar de discursul solemn, nu şi de „garden-party”. Hollande urmează astfel exemplul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy care a sistat petrecerea tradiţională de Ziua Franţei în 2010, din cauza crizei economice.