Hala Matache furată bucată cu bucată. Kelemen îi cere lui Oprescu să ia măsuri

Ministrul Culturii Kelemen Hunor îi cere primarului Capitalei Sorin Oprescu, precum şi instituţiilor abilitate, să acţioneze urgent şi energic pentru stoparea actelor de vandalism sesizate recent de societatea civilă la Hala Matache, recuperarea furturilor şi pedepsirea făptaşilor.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 13:49
Hala Matache furată bucată cu bucată. Kelemen îi cere lui Oprescu să ia măsuri

Potrivit unui comunicat din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), ministrul Kelemen Hunor „a luat act cu îngrijorare şi revoltă de actele de vandalism şi furturile sesizate în perimetrul Halei Matache din Bucureşti”.

Reprezentanţii ministerului,  au precizat, pentru Mediafax, că în urmă cu câteva zile, la minister au fost primite sesizări din partea mai multor reprezentanţi ai societăţii civile potrivit cărora Hala Matche, clasată monument istoric de categoria B, este vandalizată şi se fură materiale din structura imobilului.

„Ministrul Culturii cere imperativ Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, personal domnului Primar General Sorin Oprescu, precum şi Prefecturii Municipiului Bucureşti şi instituţiilor abilitate să acţioneze urgent şi energic pentru stoparea actelor de vandalism, recuperarea furturilor, identificarea şi pedepsirea făptaşilor. De asemenea, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional a solicitat Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu a Municipiului Bucureşti un raport detaliat asupra situaţiei de la faţa locului”, se arată în comunicatul MCPN.

Hala Matache se află pe traseul proiectat al noii magistrale rutiere Buzeşti-Berzei. Ca urmare a dezbaterii iniţiate de specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, proiectul iniţial de mutare a imobilului a fost sistat anul trecut, urmând a se găsi o soluţie urbanistică de prezervare a monumentului pe actuala poziţie. Prin urmare, monumentul a fost trecut în conservare, responsabilitatea pentru paza şi integritatea acestuia revenind Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, se mai spune în comunicatul citat.