Guvernul vrea EXAMEN DE ADMITERE la facultate. Andronescu: Bac-ul să nu mai fie o miză importantă

Guvernul ar putea introduce examenul obligatoriu pentru intrarea la facultate, scăzând astfel importanţa rezultatului obţinut de către elevi la Bacalaureat. Potrivit fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, măsura a fost deja discutată cu sindicatele şi ar putea fi luată prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 06:53
Guvernul vrea EXAMEN DE ADMITERE la facultate. Andronescu: Bac-ul să nu mai fie o miză importantă

„Examenul de bacalaureat nu mai trebuie să rămână o miză atât de importantă pentru intrarea la facultate. Este una dintre idei. Ar fi bine dacă s-ar întâmpla. Trebuie să dezbatem în comisie, să mergem cu propunerea în plen şi plenul să voteze. Se poate rezolva mai uşor printr-o ordonanţă, sau să rezolvăm această problemă printr-o sesiune extraordinară. Din câte ştiu, Federaţia „Spiru Haret” a trimis premierului o scrisoare prin care cere acest lucru. Am discutat cu FSLI şi ei sunt de acord”, a declarat, la România TV, Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educaţiei afirmă că fiecare universitate îşi va putea stabili propriile subiecte şi materii pe baza cărora să stabilească admiterea.

„Nu trebuie să ne propunem să falimentăm universităţile, rămâne dreptul fiecărei universităţi de a-şi stabili criteriile de admitere. În conţinut, acest concurs se poate diferenţia. Cred că interesul universităţilor pentru performanţă trebuie să fie permanent”, a adăugat Andronescu.

Renunţarea la organizarea admiterii pe baza concursului de dosare ar urma să fie aplicată începându cu admiterea în anul universitar 2014-2015.