Guvernul Ungureanu A CĂZUT. Moţiunea de cenzură a fost adoptată VIDEO

Cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu a fost dat jos la numai două luni de la instalare. Moţiunea de cenzură a USL a fost adoptată în Parlament cu 235 voturi "pentru", în condiţiile în care era nevoie de 231 de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să cadă. După ce a ţinut o scurtă şedinţă la Guvern, premierul demis a mers la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 11:55
Guvernul Ungureanu A CĂZUT. Moţiunea de cenzură a fost adoptată VIDEO

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Membrii Guvernului Ungureanu nu au fost prezenţi în sală la momentul anunţului oficial al rezultatului votului la moţiune.

Potrivit procesului verbal prezentat în plen de deputatul PSD Georgian Pop, din totalul de 460 de parlamentari au fost prezenţi 259, fiind exprimate 248 de voturi, patru fiind anulate. Dintre voturile valabil exprimate, 235 au fost „pentru” şi 9 „împotrivă”.

Imediat după ce moţiunea a fost adoptată, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că USL este dispusă să îşi asume guvernarea, cu el premier.

În schimb, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus că este onorat că a avut posibilitatea să conducă Guvernul şi că rezultatul votului la moţiune este un efect al democraţiei.

„Nu mi-am spus ultimul cuvânt !”, a precizat MRU.

Imediat după votul din Parlament pentru moţiunea de cenzură, premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi miniştrii s-au reunit în şedinţă de urgenţă, la Guvern, pentru a discuta măsurile aferente perioadei următoare. Şedinţa de la Palatul Victoria cu miniştrii a durat doar 15 minute.

În urma acesteia, Ungureanu a plecat la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Ungureanu le-a cerut miniştrilor convocaţi anterior la Palatul Victoria să îl aştepte până când revine de la Cotroceni, unde discută cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a le comunica acţiunile prevăzute pentru perioada următoare.

„În scurta discuţie avută cu membrii Cabinetului, premierul nu a lăsat să se vadă că ar fi afectat de votul din Parlament, dar unii miniştri, mai ales din rândul UDMR, sunt serios afectaţi”, au relatat sursele citate.

 

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis.

Parlamentarii au dezbătut vineri, timp de aproape 5 ore, moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”. Dezbaterile în plen au fost extrem de tensionate. Au fost lansate atacuri la persoană, s-a negociat la sânge până în ultima secundă, au fost înregistrate demisii şi… s-a plâns.