Guvernul pregăteşte TAXE ŞI IMPOZITE MAI MICI, din 2013

Guvernul ia în calcul reducerea taxelor şi impozitelor în 2013. Chiar noul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a spus că va pune pe masa FMI o propunere privind reducerea unei taxe importante. De altfel, Guvernul trebuie să găsescă bani şi pentru pensii, în 2013.

27 dec. 2012, 11:17
Guvernul pregăteşte TAXE ŞI IMPOZITE MAI MICI, din 2013

Guvernul vrea să reducă trei taxe importante. Taxa pe valoare adăugată urmează să fie scăzută de la 24% până la 19%, în 2016. De asemenea, contribuţiile sociale urmează să scadă cu 5 puncte procentuale, iar pentru salariile mici urmează să fie introduse cote mici de impozit.

Există o adevărată dispută în cadrul USL în legătură cu priorităţile bugetului pe anul 2013. Astfel, PNL, care are Ministerul Finanţelor, doreşte să scadă o taxă importantă încă din 2013, însă pentru PSD prioritară este majorarea salariului minim, astfel că scăderile de impozit ar trebui să mai aştepte.

Până la scăderile de taxe, pe masa Guvernului se află o altă urgenţă. Trebuie găsiţi bani pentru pensii, asta pentru că pensiile urmează să fie majorate cu 4% din 1 ianuarie, asta în condiţiile în care bugetul de pensii urmează să aibă încasări mai mici.

Rămăne de văzut dacă taxele vor fi scăzute în 2013, deoarece totul urmează să fie decis în urma negocierilor cu FMI, care vor avea loc la începutul lunii ianuarie 2013.