Guvernul a adoptat ordonanţa simplă privind TVA de 9% pentru pâine

Guvernul a adoptat marţi ordonanţa simplă în baza căreia TVA pentru pâine va fi redusă la 9%, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. Premierul Victor Ponta a anunţat luni că măsura va intra în vigoare de la 1 septembrie.

RomaniaTV.net
30 iul. 2013, 18:17
Guvernul a adoptat ordonanţa simplă privind TVA de 9% pentru pâine

‘Mâine (marţi – n.r.) vom adopta o ordonanţă simplă şi imediat, sigur, ordonanţa de rectificare prin care TVA pe tot lanţul producţiei de pâine va fi redus la 9%. Eventualul impact negativ asupra bugetului de stat produs de această măsură, la care am ţinut foarte mult şi de la care sperăm să aducă efecte pozitive, în primul rând în ceea ce priveşte combaterea evaziunii, dar şi încasări suplimentare şi eventualele scăderi de preţuri, este compensat de o creştere convenită la accizele pe alcool şi la bunuri de lux’, a precizat Ponta.

Marţi, înaintea şedinţei de guvern, primul-ministru a declarat că TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, chiar de anul viitor, dacă vor exista condiţii şi dacă măsura aplicată în cazul pâinii se va dovedi una de succes.

El a subliniat că este importantă susţinerea producătorilor, dar şi a consumatorilor, pentru ca această măsură să se dovedească una de succes.

‘E foarte important să nu fim singuri, doar Guvernul, pe de o parte, ci toţi producătorii. Şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine’, a spus Ponta.