Guşă: Există doar o instituţie care poate să îşi aroge merite în capturarea lui Hayssam, anume SRI

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat că pentru autorităţile române capturarea ui Omar Hyssam este o victorie, dar că o singură instituţie îşi poate aroga merite în această operaţiune, în speţă SRI.

RomaniaTV.net
20 iul. 2013, 11:21
Guşă: Există doar o instituţie care poate să îşi aroge merite în capturarea lui Hayssam, anume SRI

Cozmin Guşă a apreciat că între reprezentanţii statului se va da „un anumit concurs” pentru laurii în cazul capturării lui Omar Hayssam, implicat în 2005 în răpirea juranlitilor Marie Jeane Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian în Irak, însă a atras atenţia că doar SRI are cu adevărat merite în această reuşită.

„Bănuiesc că va fi un anumit concurs printre reprezentanţii instituţiilor statului şi printre politicieni să-şi aroge merite sau să se laude legate de această captură tardivă. În mod normal, există o singură instituţie care poate să îşi aroge merite de capturarea lui Hayssam, şi anume SRI, care poate să primească o notă bună, dar şi consistentă. Mă refer la implicarea personală a celor doi lideri ai SRI, George Maior şi Florian Coldea. Dacă e să dăm puţin istoria înapoi, în mod paradoxal, Omar Hayssam a forţat o anumită reformă la nivelul SRI, dar şi a serviciilor secrete din România prin această plecare a sa intempestivă. Dacă ne aducem aminte, după acel moment, şefii SRI şi SIE au fost schimbaţi prin cererea de demisie adresată de către Traian Băsescu”, a spus Guşă, la un post de televiziune.