GSP: Octavian Bellu şi Mariana Bitang se retrag de la lotul naţional de gimnastică

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang se retrag de la conducerea tehnică a lotului naţional de gimnastică al României, după încheierea concursului de la Jocurile Olimpice de la Londra.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 06:17
GSP: Octavian Bellu şi Mariana Bitang se retrag de la lotul naţional de gimnastică

Deşi gimnastele din România au adus o treime din medaliile delegaţiei prezente la JO 2012, la lotul naţional s-a declanşat furtuna după încheierea finalelor pe aparate.

Cu două medalii la individual – Sandra Izbaşa aur la sărituri şi argint la sol pentru Cătălina Ponor, care a pierdut pe mâna arbitrilor bronzul la bârnă -, dar şi cu bronz în concursul pe echipe, gimnastica românească părea că se află din nou pe un drum ascendent, sub comanda lui Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Lucrurile au luat însă o turnură neaşteptată marţi seara, după încheierea finalelor pe aparate, după care Cătălina Ponor le-a reproşat antrenorilor că nu au felicitat-o după argintul de la sol.

La câteva ore după concurs, la întoarcerea în satul olimpic, Mariana Bitang şi Octavian Bellu au anunţat că se retrag de la lotul naţional, scrie GSP.

Nu au invocat, deocamdată, niciun motiv oficial. Mariana Bitang a spus doar că „tot ce s-a întâmplat este peste limita mea de suportabilitate”, fără să precizeze dacă a fost deranjată de declaraţia Cătălinei Ponor sau de cele întâmplate în concurs, unde arbitrii le-au avantajat clar pe gimnastele din SUA în repetate rânduri, apogeul fiind în finala de la bârnă, unde Juriul de Apel a modificat nota pentru dificultate acordată Alexandrei Reismann şi i-a luat astfel bronzul de la gât Cătălinei Ponor.

Contactat de Gazeta Sporturilor pentru o declaraţie de bilanţ a evoluţiei gimnastelor, Octavian Belu a confirmat plecarea de la lot: „Contractul meu s-a încheiat. Nu mai dau declaraţii, sunt freelancer„.

Nu se ştie deocamată dacă Bellu şi Bitang vor prelua o altă echipă, cunoscut fiind faptul că de-a lungul timpului au primit numeroase oferte de la federaţii din străinătate.

Vezi cum a comentat situaţia preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica