Greşeli pe care le faci când ţii cură de slăbire

Sunt foarte puţini oamenii care nu au ţinut niciodată o cură de slăbire. Iar multe dintre persoanele care ţin de obicei cură de slăbire mai fac şi erori.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 09:15
Greşeli pe care le faci când ţii cură de slăbire

Iată cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac atunci când au pornit o cură de slăbire, potrivit specialiştilor de la Prevention.
 
1. Consumi legume “grase”

Te-ai hotărât să mănânci mai multe legume şi fructe, ceea ce într-adevăr este extrem de benefic atunci când ţii o cură de slăbire. Renunţă însă la dressing-uri şi consumă legumele aşa cum sunt, fără smântână, frişcă şi alte sosuri îmbibate de grăsimi.

Ce ai de făcut? Dacă vrei să schimbi gustul legumelor sau fructelor, încearcă iaurtul grecesc sau condimente precum curry sau hrean. Pentru a nu te plictisi, mănâncă în fiecare zi alte tipuri de legume şi fructe şi roteşte-le.

2. Prăjeşti cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o bogată sursă de beta-caroten (antioxidant care se transformă în organism în vitamina A), vitamina C, acid folic, potasiu, fibre. Însă atunci când îi prăjeşti (vezi şi broccoli panne), grăsimile şi caloriile urcă până la cer. Mai mult, prin prăjire, legumele îşi pierd din calităţi, primii care “dispar” fiind antioxidanţii.

Ce ai de facut? Coace cartofii şi dacă, poţi, măncă şi coaja. Îi poţi face piure la care să adaugi iaurt degresat.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.