Greşeli MONUMENTALE pe care poţi să le faci când te machiezi

Când vine vorba de frumuseţe, poate exista o linie fină între ce arată bine și ce arată rău. La machiaj, de exemplu, fondul de ten potrivit poate transforma faţa ta într-o imagine a perfecțiunii, dar o nuanţă greşită se poate transforma într-un dezastru de make-up. Mai jos sunt cele mai frecvente catastrofe legate de machiaj și cum să le eviţi.

RomaniaTV.net
22 aug. 2013, 10:40
Greşeli MONUMENTALE pe care poţi să le faci când te machiezi

1. Fondul de ten pe piele uscată

Fondul de ten are nevoie de o suprafață netedă pentru o aplicare uniformă. În caz contrar, aplicat pe o piele uscată, fondul de ten o să pară crăpat şi tern, potrivit Make-up.com.

Pentru a uniformiza suprafața pielii, foloseşte un scrub delicat pentru a elimina celulele moarte. Aplică şi o loţiune hidratantă sau, dacă ai pielea extrem de uscată, un ulei hidratant. Evită machiajul pe bază de pudră minerală şi zinc, deoarece are un efect matifiant care atrage chiar mai multă umiditate din piele.

2. Machiajul neuniform

Acest aspect este valabil pentru tot ce ai pus pe faţa ta, fie că este vorba de fondul de ten, de blush, fardul de ochi sau creionul de ochi. Nimeni nu arată bine cu linii dure pe piele, ochi sau buze. Foloseşte pensule speciale sau degetele pentru a amesteca uşor culoarea pe piele. Nu uita de linia maxilarului, bărbie și alte zone ale feței, care pot fi mai puţin evidente atunci când te uiţi în oglindă.

3. Folosirea unui anticearcăn prea deschis

Dacă vrei să atragi atenția asupra unui lucru, îl fai să strălucească, nu? Același lucru este valabil şi pentru anticearcanul mult prea luminos, care face cercurile întunecate de sub ochi chiar mai evidente.

Pentru a evita asta, optează pentru un anticearcăn cu tentă de roz sau de piersică pentru a anula nuanța albăstruie a cearcănelor de sub ochi. Cel mai important, alege un anticearcăn cremos, usor de amestecat  şi care se potriveşte exact pentru tonul pielii tale.

4. Aplicarea excesivă a loţiunii de iluminare a pielii

Cui nu-i place aspectul de piele strălucitoare, proaspătă? Dar data viitoare când aplici o loţiune luminatoare, gândeşte-te de două ori. Dacă ai tenul gras sau cu probleme, loţiunea luminatoare poate evidenția acneea şi poate face tenul să arate mai lucios.

Foloseşte-l doar în câteva zone cheie, cum ar fi partea de sus a pomeţilor sau a nasului, și foloseşte-te de degete pentru a-l uniformiza.

Vezi şi Luaţi aminte! Cel mai CUTREMURĂTOR tutorial despre machiaj VIDEO