Greşeală medicală de neînchipuit, la Spitalul Colţea: Un tânăr a ieşit din operaţie fără 14 dinţi

O doctoriţă de la Spitalul Colţea din Capitală este cercetată penal, după ce a fost acuzată de un tânăr că i-a scos 14 dinţi în timpul unei operaţii de sinuzită.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 20:33
Greşeală medicală de neînchipuit, la Spitalul Colţea: Un tânăr a ieşit din operaţie fără 14 dinţi

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost internat timp de mai multe luni la Spitalul Colţea, din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu sinuzită cronică. El a urmat un tratament specific acestei afecţiuni, însă din cauză că boala nu a răspuns medicamentelor el a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Deşi medicii au făcut toate cele necesare pentr a-i retrage infecţia, băiatul a constatat cu stupoare când s-a trezit din anestezie că îi lipsesc nu mai puţin de 14 dinţi. Speriat atât el, cât şi părinţii săi, a cerut sfatul specialiştilor ORL, care au spus că procedura nu este una normală, chiar dacă boala ar fi provenit dintr-o cauză dentară. În consecinţă, doctoriţa care a efectuat această operaţie este acum cercetată penal şi a intrat chiar şi în vizorul Colegiului Medicilor.

În plus, părinţii băiatului sunt dispuşi să meargă în instanţă cu acest caz, deoarece băiatul are nevoie de nu mai puţin de 16.000 de euro pentru a-şi reface dantura.