Grecia: Prima grevă generală din 2012

Grecia era afectată marţi dimineaţă de prima grevă generală din 2012, convocată de principalele două sindicate din sectoarele public şi privat pentru a protesta faţă de noile măsuri de austeritate negociate de autorităţi cu creditorii ţării.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 10:28
Grecia: Prima grevă generală din 2012

Sub deviza „Ajunge, nu mai putem!”, simpatizanţii sindicatului din sectorul privat (GSEE, 700.000 de membri) şi ai celui din sectorul public (Adedy, 350.000) se vor reuni în jurul prânzului în piaţa Syntagma din centrul Atenei, teatrul unor manifestaţii masive de la începutul crizei, în urmă cu doi ani.

Şcolile, ministerele şi spitalele funcţionează în regim redus. La Atena, metroul a început să funcţioneze abia la ora 08.00 GMT (10.00 ora României), iar autobuzele la ora 07.00 GMT (09.00 ora României).

Din cauza participării marinarilor la grevă, vapoarele vor rămâne ancorate timp de 24 de ore, în timp ce căile ferate, inclusiv trenurile de navetişti, vor funcţiona pe toată durata zilei de marţi.

În schimb, în transportul aerian nu sunt prevăzute anulări, controlorii de trafic neparticipând la această mişcare.

Sindicatele protestează faţă de proiectul de reducere a salariului minim şi a micşorării pensiilor complementare cerute ţării în schimbul unui împrumut internaţional de 130 de miliarde de euro decis în octombrie la Bruxelles.