Greblă: Desecretizarea hotărârii CSAT privind privatizarea CFR Marfă, un joc politicianist inutil

Preşedintele Traian Băsescu face un joc politic prin decizia de a publica avizul CSAT din februarie pentru privatizarea CFR Marfă, a declarat, la RFI senatorul PSD, Toni Greblă. În opinia senatorului, preşedintele şi premierul ar trebui să aibă o poziţie unitară în privinţa vânzării acestei companii.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 11:16
Greblă: Desecretizarea hotărârii CSAT privind privatizarea CFR Marfă, un joc politicianist inutil

Preşedinţia a publicat miercuri hotărârea CSAT din 5 februarie privind avizarea privatizării CFR Marfă. În document se afirmă că „modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României”.

În opinia lui Toni Greblă, „faptul că hotărârea CSAT-ului prin care a fost avizată procedura de privatizare a CFR Marfă a fost desecretizată şi dată publicităţii reprezintă un joc politicianist inutil, care nu poate avea nici un fel de consecinţe. Că ar fi scris, că n-ar fi scris în hotărârea CSAT-ului cui revine responsabilitatea modalităţii de privatizare e un lucru absolut inutil, pentru că a fi scris sau a nu fi scris, responsabilitatea tot ministerului (Transporturilor), comisiei de privatizare şi Guvernului, în general, ca responsabilitate politică îi revin asemenea responsabilităţi”.

Senatorul PSD spune că „responsabilitate are şi CSAT-ul, pentru că a avizat faptul că CFR Marfă trebuie privatizat, că atunci existau nişte principii după care CFR Marfă urma să fie privatizat. Iar la acea dată, CSAT-ul şi preşedintele Traian Băsescu n-au avut nici un fel de obiecţie cu privire la modalitatea şi la oportunitatea privatizării în acest moment a CFR Marfă. Mai mult decât atât, privatizarea CFR Marfă a fost decisă de negociatorul-şef de atunci în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, care era Traian Băsescu, astfel încât putem vorbi de responsabilitatea iniţială şi de responsabilitatea politică ce-i aparţin în întregime preşedintelui”.