GRAV ACCIDENT în Ialomiţa: Patru persoane au murit după ce un microbuz a intrat într-un TIR oprit

Accident teribil în judeţul Ialomiţa. Patru persoane au murit şi alte 12 sunt la spital, după ce microbuzul în care se aflau a intrat sub un TIR care era staţionat pe banda de urgenţă din cauza unei pene de cauciuc.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 05:03
GRAV ACCIDENT în Ialomiţa: Patru persoane au murit după ce un microbuz a intrat într-un TIR oprit

Accidentul rutier s-a petrecut, joi dimineaţa, în jurul orei 5.30, în localitatea ialomiţeană Cotorca.

„Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului. Sunt patru decedaţi şi 12 răniţi, iar şoferul microbuzului este în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat şeful IPJ Ialomiţa, comisare şef Viorel Stefu.

Potrivit sursei citate, este „cert” că la faţa locului nu au fost găsite urme de frânare.

„Microbuzul are capacitate de 16 locuri plus 1, respeciv şoferul, deci din cercetări rezultă că în microbuz nu au fost pasageri peste numărul admis”, a mai declarat şeful IPJ Ialomiţa.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa a precizat că în urma accidentului au rezultat patru morţi şi 12 răniţi.

Opt persoane din cele 12 rănite în accident au fost preluate cu două ambulanţe SMURD Bucureşti şi transportate de la Spitalul municipal din Urziceni la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

În prezent, în spitalele din Buzău şi Urziceni au rămas internate două dintre persoanele rănite în accidentul de pe DN 2, starea lor de sănătate fiind stabilă. „Opt persoane rănite, investigate la Spitalul Municipal Urziceni, au fost preluate cu două ambulanţe ale SMURD Bucureşti de tip «multiple victime» şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, într-o acţiune coordonată de dr. Bogdan Opriţa. În acest moment, la Floreasca mai este o persoană rănită internată, trimisă cu ambulanţa la începutul intervenţiei medicale la locul accidentului, iar la spitalele din Buzău şi Urziceni a rămas internat câte un rănit”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Paros.

Patru persoane au murit şi 12 au fost rănite, într-un accident rutier petrecut, joi dimineaţă, în localitatea ialomiţeană Cotorca, pe DN 2 Buzău – Urziceni, după ce un microbuz a intrat într-un camion cu remorcă, staţionat.

Traficul rutier pe DN 2 între Urziceni şi Buzău, în dreptul localităţii ialomiţene Cotorca, a fost reluat.

Iniţial, poliţiştii rutieri anunţaseră că în urma accidentului trei persoane au murit şi 14 au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare gravă.