Gorjenii au descoperit un rinocer lânos, iar babele spun că vine sfârşitul lumii

O descoperire arheologică a băgat spaima în gorjeni. Oasele unui rinocer lânos au fost găsite într-o carieră minieră.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 18:53
Gorjenii au descoperit un rinocer lânos, iar babele spun că vine sfârşitul lumii

Bătrânii se gândesc deja la sfârşitul lumii. Ei spun că nu îşi imaginează cu este posibil ca acest animal să fi trăit pe meleaguri olteneşti.

Fosilele au fost găsite în zona Carierei Peşteana Sud. Descoperirea i-a făcut pe localnici să se gândească la ce e mai rău.

O bătrână poveşteşte cum va fi sfârşitul. „Va lua pământul foc şi va arde de 7 metri şi la urmă se pun ploile, ploaie până va striga Pământul către Cer . Şi atunci vor sta ploile şi va veni A Doua Înviere.”

Bătrâna e aproape convinsă că va veni Apocalipsa:  „O veni mamă, o veni … la tot ce se întâmplă în ţara asta, o fi şi ăsta un semn de la Dumnezeu … cum se ceartă ăştia, cum se bat pe putere … din moşi strămoşi ce-a mai fost, Dumnezeu mai ştie. Eu sunt bătrână, dar eu nu am mai văzut dinozauri„.

„Am preluat cele trei fragmente de oase fosilizate care provin, probabil, de la un rinocer lânos”, a explicat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj, adăugând că aceasta „nu este singura piesă fosilă care se regăseşte în patrimoniul muzeului.  Mai avem antilope, gazele, mastodonţi şi …primitivi”.  Reprezentanţii Muzeului Judeţan Gorj vor continua săpăturile arheologice în zonă.