Google60 sau cum ar fi arătat Google în anii 60

Într-o perioadă în care Google devine, din ce în ce mai mult, altceva decât un motor de căutare, un nou proiect ne aduce înapoi la originile fictive ale internetului.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 13:39
Google60 sau cum ar fi arătat Google în anii 60

Internetul nu mai e ce a fost acum 5 sau 10 ani. Nici computerele nu mai au nimic în comun cu sistemele de calcul de acum cateva zeci de ani. Încercând să aducă în actualitate calculatoarele cu benzi de magnetofon, cartele si imprimante matriceale, un grup de de dezvoltatori au creat Google60, scrie Playtech.ro.

Chiar dacă nu există Google în anii 60, proiectul de faţă ţi-l oferă într-un format foarte apropiat de cel în care ar fi putut să arate, în teorie, în urma cu 50 de ani. Ideea acestui proiect aparţine lui Norbert Landsteiner, un programator care în urmă cu câteva luni crease o interfaţă pentru Google asemănătoare cu un BBS, Buletin Board System de acum 30 de ani. În cazul de faţă, Google60 conţine două elemente grafice şi sonore foarte bine ancorate în realitate. În principiu este vorba de un computer IBM360 cu sunete de la un generator de cartele perforate IBM129.

Citeşte întregul articol despre Google60 pe Playtech.ro.