Google şi Apple folosesc avioane de spionaj care te pot filma făcând plajă

Companiile Apple şi Google folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor hărţi 3D de mare rezoluţie, care pot surprinde oamenii chiar şi în timp ce fac plajă în propria curte, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 11:18
Google şi Apple folosesc avioane de spionaj care te pot filma făcând plajă

Cei doi giganţi în domeniul IT se întrec în vederea furnizării unor hărţi aeriene de mare precizie, folosind camere de filmat cu precizie militară pentru a înregistra imagini de acurateţea celor preluate din serviciile de informaţii, precizează publicaţia.

Google recunoaşte că a trimis deja avioane care survolează oraşele, în timp ce Apple a apelat la o companie care dispune de tehnologie de spionaj aerian, de tipul celei utilizate pentru identificara ţintelor teroriste din Afganistan. Aceasta a fost deja testată în 20 de locaţii, inclusiv din Londra, şi este capabilă să vadă în casele oamenilor.

Noua tehnologie achiziţionată de Apple este menită să ofere hărţi în format 3D ale marilor oraşe şi cartierelor de locuinţe pentru iPhone şi iPad, în timp ce Google va apela la avioanele de spionaj pentru a oferi hărţi în format 3D, mult mai detaliate decât cele luate prin satelit în sistemul Google Earth.

„Următoarea generaţie de hărţi, ne duce peste gard. Nu mai poţi face plajă în propria grădină fără să rişti să fii deranjat de un avion al Apple sau Google”, avertizează Nick Pickles, director al Big Brother Watch, adăugând că proprietarii de case ar trebui întrebaţi înainte de a li se pune casa pe Internet. Aplicaţia Apple ar urma să fie lansată în curând împreună cu măsurile de securitate, în timp ce Google promite că va oferi hărţile 3D până la sfârşitul anului.

Compania Google a mai provocat o controversă după ce, odată cu imaginile pentru Google Maps, a interceptat şi date personale din reţelele persoanele în sistem wifi din Marea Britanie, iar în imagini a fost recunoscut un bărbat care a vizitat un sex-shop şi un altul căruia i se făcuse rău pe stradă.

Există deja hărţi 3D ale marilor centre orăşeneşti disponibile online, dar imaginile au o rezoluţie mică, nu sunt foarte utile pentru navigare şi nu se pot vedea detalii, dar criticii sunt de părere că cele două companii vor fi puternic sancţionate de utilizatori, dacă vor oferi imagini 3D ale zonelor rezidenţiale din suburbii şi din zonele rurale.