Google lansează ochelarii-Internet VIDEO

Pe pagina Google Plus, Google a prezentat  "Project Glass" sau "ochelarii tehno" cu care navighezi pe Internet în timp ce mergi, mănânci, vorbeşti, conduci sau faci orice altă activitate, ca şi cum eşti în faţa computerului.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 20:20

Ochelarii tehno funcţionează prin comandă vocală. Pe lentilele lor se proiectează, asemenea ecranului computerului, toate materialele şi informaţiile solicitate prin comandă vocală, ca e-mail-urile, hărţile, video chat sau direcţii GPS.

Invenţia seamănă mai degrabă cu o variantă a sistemului de operare Android, folosind acelaşi simbol pentru microfon, precum şi alte componente ale sistemului de operare ale Google. Astfel, ochelarii oferă informaţii din toată lumea şi despre orice şi le permite posesorilor să se „localizeze” rapid unul pe celălalt în lumea reală, aşa cum o face actualul sistem Google, „Latitude”, scrie Daily Mail.

Un grup din Google X a iniţiat Project Glass pentru a construi acest tip de tehnologie, o tehnologie care să te ajute să explorezi şi să împarţi cu ceilalţi lumea ta, putând să revii instantaneu de unde ai plecat”, a explică echipa Google pe site-ul său.