Google face concedieri: 4.000 de angajaţi de la Motorola Mobility trimişi acasă

Google vrea să reducă numărul angajaţilor Motorola Mobility Holdings cu 4.000 de posturi, reprezentând aproximativ 20% din personalul producătorului de smartphone-uri şi tablete, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 08:43
Google face concedieri: 4.000 de angajaţi de la Motorola Mobility trimişi acasă

Google a cumpărat în acest an Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, unii analişti speculând că motivaţia companiei a fost portofoliul uriaş de patente şi brevete deţinut de producătorul de smartphone-uri şi tablete.

Două treimi din concedieri vor avea loc în afara Statelor Unite, a precizat sursa citată.

Google vrea să închidă totodată aproximativ o treime din operaţiunile Motorola.

Compania va implementa schimbările în următoarele săptămâni şi şi-a informat duminică angajaţii privind concedierile.

„Motorola îi va ajuta să treacă peste această tranziţie dificilă şi va oferi pachete compensatorii generoase, precum şi servicii de reîncadrare pentru a-i ajuta să găsească noi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Motorola Mobility, care nu precizează numărul angajaţilor care vor fi concediaţi.

Directorul general al Google, Larry Page, care a preluat funcţia anul trecut, poartă o campanie de eficientizare a companiei, înaintând treptat spre piaţa hardware.

Google a reorganizat şi managementul Motorola Mobility, concediind 40% dintre vicepreşedinţii companiei, a mai afirmat sursa citată.