Google a explicat cum funcţionează cel mai mare MOTOR de CĂUTARE, printr-un site dedicat

Dacă tot nu-şi va pierde prea curând poziţia de lider în topul motoarelor de căutare şi pentru că s-au scris multe despre căutarea Google, compania a creat un website pentru explicarea mecanismelor de căutare.

03 mart. 2013, 11:35
Google a explicat cum funcţionează cel mai mare MOTOR de CĂUTARE, printr-un site dedicat

Un nou site încărcat de animaţie şi informaţie a fost lansat de Google cu scopul de a explica vizitatorilor modul în care funcţionează o căutare online, potrivit Playtech.ro.

How Search Works este cel mai nou episod din seria Inside Search. În practică, este un grafic ce se derulează singur şi redă fiecare etapă efectuată în căutarea Google în momentul în care cineva vrea să gasească ceva pe internet.

Citeşte şi O eroare Google generează rezultate PORNOGRAFICE. Vezi explicaţia oficială a motorului de căutare

Căutarea pe Google implică de fapt mult mai multe etape decât s-ar crede la prima vedere, de aceea sunt explicate şi alte câteva elemente. În primul rând, este detaliată partea de crawling, activitatea prin care Google scanează internetul cu o viteză ameţitoare, în căutare de pagini noi. În secunda următoare, indexeaza tot conţinutul nou într-o bază de date prin care cineva poate să caute, aproximativ 30 de trilioane de pagini.

Citeşte şi Virusul Google care a trecut neobservat aproape trei luni VIDEO

În al doilea rând, site-ul explică algoritmii folosiţi şi strategia de ranking aplicată de Google pentru a stabili ce site apare primul printre rezultatele căutării. Pentru că de multe ori cineva încearcă să încalce sau să păcălească respectivele reguli, în ultima parte a site-ului, Google explică prin ce metode se luptă împotriva spam-ului. Cele mai grave abateri sunt copierea de conţinut integral de pe alte site-uri şi folosirea de text generat automat care nu are sens. Acestea pot conduce chiar la eliminarea unui site din Google.

Acest proiect este cea mai recentă iniţiativă Google de a explica ce se întâmplă în spatele cortinei motorului de căutare. În luna iulie a anului trecut au fost organizate cursuri privind acest subiect. În final, ele se reflectau într-o ,,diplomă de căutător”.

Citeşte şi Google va lansa un SUPER-SMARTPHONE şi o tabletă