Glume între şefi de stat: Netanyahu i-a spus lui Obama că are o relaţie „incestuoasă” cu presa

Preşedintele american Barack Obama care a  început miercuri un turneu în Israel şi în teritoriile palestiniene, şi-a permis şi momente de ralaxare alături de gazda sa, premierul israelian Banjamin Netanyahu.

21 mart. 2013, 10:57

Momentul care a dat tonul glumelor între Barack Obama şi Benjamin Netanyahu a fost atunci când preşedintele american l-a prezentat pe Ben Rhodes, consilierul său principal în materie de politică externă, care îi scrie discursurile. Arătând cu degetul către Rhodes, Obama i-a spus lui Netanyahu: „Dacă spun ceva ofensator, să ştii că este numai vina lui!”…

Apoi, arătând cu degetul către fratele lui Ben, David, Obama i-a spus că acesta conduce postul CBS News şi că „se mândreşte cu mama lui evreică”.

Netanyahu i-a dat replica lui Obama: „Se pare că ai o relaţie incestuoasă cu presa”. Dar preşedintele nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns la rândul lui: „Nu şi dacă te uiţi la CBS News!”

Joi, Obama a ajuns la Rammalah, unde a avut întâlniri cu şeful Teritoriilor Palestiniene, preşedintele  Mahmoud Abbas şi cu alţi reprezentanţi palestinieni şi a vizitat o baterie antirachetă a scutului Iron Dome, finanţat şi de Statele Unite. Înainte de vizita lui la Ramallah, Obama fusese şi la Muzeul Israelului din Ierusalim, unde a văzut Manuscrisele de la Marea Moartă.

Preşedintele american a început miercuri un turneu în Orientul Mijlociu, în Israel, în Teritoriile Palestiniene şi în Iordania. Obama vizitează această zonă prima dată în calitate de preşedinte al SUA.