Ginerele lui Blaga e angajat PSD. Ionuţ Rudeanu îl consiliază pe senatorul Cosmin Nicula VIDEO

Ionuţ Rudeanu, ginerele şefului PDL Vasile Blaga, este angajat al PSD, acesta ocupând funcţia de consilier al senatorului de Hunedoara Cosmin Nicula. Soţul Agathei Blaga este de altfel nepotul unui fost baron local, având în trecut mai multe contracte cu statul.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 12:59
Ginerele lui Blaga e angajat PSD. Ionuţ Rudeanu îl consiliază pe senatorul Cosmin Nicula VIDEO

Ginerele lui Vasile Blaga este un tănăr ambițios, cu o gândire politică modernă, transmite România TV. A studiat stomatologia, are o firmă de pază care a câștigat numeroase contracte cu statul în timp ce socrul său era la Guvern, dar și-a oferit serviciile și unui ales PSD. Ionuț Rudeanu este, de ani buni, consilier al senatorului Cosmin Nicula.

Încă din 2009, când presa a descoperit colaborarea dintre ginerele unui ministru PDL și un senator PSD, social-democratul spunea că îl cunoaște pe Ionuț Rudeanu dinainte să fie însurat și că tânărul face exact ce fac și ceilalți consilieri. Nicula îşi menţine punctul de vedere.

„L-am angajat în anul 2004, când am devenit deputat. Pe atunci nu era însurat cu fiica domnului Blaga, era membru PSD. Oricum, nu ţin cont de faptul că e ginerele şefului PSD. Şi-a făcut datoria. Dacă s-a însurat asta nu înseamnă că trebuie să-l dau afară”, a precizat Cosmin Nicula pentru RTV.NET.

De fapt, cel pe care Agathe Blaga a hotărât să-l ia de bărbat a fost crescut în doctrina PSD. Nepot al unui fost baron din timpul guvernării Năstase, Ionuț Rudeanu a simpatizat și cu tineretul PSD.

Ginerele preşedintelui PDL s-a lansat și în afaceri cu o firmă de protecție și pază care a câștigat multe contracte cu statul în perioada în care socrul său era ministru în Guvernul Boc și nu numai.

Un exemplu este contractul încheiat între firma de securitate și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Instituția era condusă, la acea vreme, de către o colegă de partid a senatorului Cosmin Nicula.