Ginecologul şpăgar din Olt va fi cercetat în stare de arest preventiv

Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât, marţi, că medicul ginecolog Petre Daviţoiu din Caracal, acuzat de luare de mită şi reţinut luni seara în urma unui flagrant, va fi cercetat în stare de arest preventiv.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 15:08
Ginecologul şpăgar din Olt va fi cercetat în stare de arest preventiv

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, Ionel Grigorie, magistraţii au admis solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru 10 zile pentru medicul ginecolog din Caracal, învinuit în dosarul pentru luare de mită, potrivit Agerpres. Decizia Tribunalului Olt poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus luni seara reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a medicului Petre Daviţoiu, învinuit de săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, „în sarcina lui (n.r. medicului) s-a reţinut faptul că, la data de 10 iunie 2013 a pretins şi primit de la o tânără de 33 de ani din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, suma de 220 lei pentru a efectua o intervenţie chirurgicală pacientei. Aceasta a sesizat organele de urmărire penală, care au organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce primea suma menţionată”.

În acelaşi comunicat se mai arată că marţi procurorii au propus Tribunalului Olt arestarea preventivă pe o perioadă de 10 de zile a învinuitului Petre Daviţoiu, care pentru fapta săvârşită riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani.

Ginecologul este angajat al spitalului din Caracal în baza unui contract de prestări servicii pentru a putea fi asigurată linia de gardă.

Managerul Spitalului Caracal, Cristian Conea, a declarat marţi că situaţia medicului cercetat pentru luare de mită va fi analizată la finalul săptămânii, într-o şedinţă a conducerii spitalului. Atunci se poate decide suspendarea contractului pe care îl are ginecologul cu spitalul.

„Medicul este angajatul spitalului de 40 de ani, este pensionar de şase luni, dar pentru a asigura linia de gardă a fost de acord, având şi avizul Colegiului Medicilor şi al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, să efectueze gărzile pentru o perioadă de şase luni. La spital, într-o şedinţă care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, vom avea o discuţie privind situaţia medicului ginecolog. Este acuzat de o abatere gravă, din cauza căreia i se poate suspenda contractul”, a spus managerul Cristian Conea.

În cazul suspendării contractului cu ginecologul Mircea Daviţoiu, conducerea Spitalului Caracal trebuie să contacteze alţi medici ginecologi dispuşi să lucreze şi la Caracal pentru a asigura linia de gardă.