Ginecologul şpăgar din Craiova, arestat preventiv pentru luare de mită

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, luni, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele medicului ginecolog care şi-a trimis o pacientă să-şi amaneteze bijuteriile pentru a-l plăti la negru pentru efectuarea unui chiuretaj.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 18:16
Ginecologul şpăgar din Craiova, arestat preventiv pentru luare de mită

Medicul ginecolog Radu Nicon, care a cerut bani negri pentru chiuretajul efectuat unei paciente, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, informează Gazeta de Sud. Medicul, angajat la Spitalul de Urgenţă Craiova, a fost prins în flagrant duminică, în timp ce primea 1.000 de lei mită pentru o întrerupere de sarcină.

Radu Nicon este cercetat pentru luare de mită.

Medicul a cerut bani unei paciente în vârstă de 18 ani care dorea să facă o întrerupere de sarcină. Pentru că tânăra nu avea bani, doctorul i-a confiscat bijuteriile pentru a fi sigur că aceasta se va întoarce cu suma cerută. Cum fata nu a reuşit să facă rost de toţi banii, iubitul ei venind la spital doar cu 400 de lei, medicul a oprit drept „garanţie” un lănţişor, o brăţară şi un cercel din aur.

Tânăra a reuşit să recupereze, totuşi, cercelul, spunându-i medicului că îl va amaneta pentru a face rost de bani, dar s-a dus apoi direct la poliţie, oamenii legii ajutând-o să însceneze un flagrant. Fata s-a întors la spital cu restul de bani, dar şi cu încă o clientă pentru medic, acesta solicitând o sumă şi mai mare decât cea percepută de la tânăra de 18 ani. În momentul în care un investigator sub acoperire i-a înmânat banii marcaţi doctorului şpăgar, acesta a fost săltat de autorităţi.

Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova s-a arătat surprins de practicile folosite de doctorul Radu Nicon, spunând că niciodată nu au existat plângeri pe numele acestuia.