Gimnastică artistică: Bellu şi Bitang nu au mai fost plătiţi după JO 2012

Antrenorii lotului feminin de gimnastică artistică, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, au declarat că nu au mai fost plătiţi după Jocurile Olimpice de vară de la Londra, de anul trecut.

24 apr. 2013, 13:02
Gimnastică artistică: Bellu şi Bitang nu au mai fost plătiţi după JO 2012

„Nimeni, mai ales în ceea ce priveşte gimnastica, nu cred că a emis prea multe pretenţii. Noi facem acte de voluntariat. De după Olimpiadă, nu am fost plătiţi să antrenăm lotul de gimnastică”, a spus Mariana Bitang, antrenoarea coordonatoare a lotului, informează Agerpres.

Şi sportivele sunt alături de antrenori, Larisa Iordache, care la Europenele de la Moscova a cucerit patru medalii, subliniind că gimnastele fac antrenamentele cât mai bine, astfel încât antrenorii ”să fie mulţumiţi de noi şi să uite de acest lucru”.

Diana Bulimar, medaliată şi ea la Europene, a afirmat că nu vrea ca antrenorii să plece de la lot şi speră în rezolvarea situaţiei: ”Nu ne-am dori acest lucru şi sper să se rezolve această problemă”.

Lotul feminin de gimnastică a cucerit şase medalii din cele şapte ale României la Europenele individuale de la Moscova. Medalia de aur a fost obţinută de Larisa Iordache, la bârnă, aceeaşi sportivă obţinând şi trei medalii de argint (individual compus, sărituri şi sol). Diana Bulimar a obţinut o medalie de argint la bârnă şi una de bronz la sol. Totodată, Flavius Koczi a obţinut o medalie de argint la sărituri.

Gimnaştii şi antrenorii vor fi premiaţi miercuri de Ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul unei ceremonii.