Gigi Becali şi Victor Babiuc au fost achitaţi în dosarul MApN. DNA face recurs

Gigi Becali, Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi, joi, de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va face recurs la decizia ICCJ, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii DNA.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 11:58
Gigi Becali şi Victor Babiuc au fost achitaţi în dosarul MApN. DNA face recurs

UPDATE Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va face recurs la decizia de joi a ICCJ prin care George Becali, Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi în dosarul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri şi MApN, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii DNA.

Recursul se va judeca la completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Gigi Becali a fost achitat pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, Victor Babiuc şi fiica lui, Ioana, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu.

Magistraţii instanţei supreme au decis achitarea celor patru pe motiv că lipseşte unul dintre elementele infracţiunii.

Totodată, judecătorii au dispus ridicarea sechestrelor puse în 2010 asupra unui teren de 700 de metri pătraţi al Ioanei Babiuc, asupra imobilelor din Bucureşti ale lui Cioflină şi Victor Babiuc, precum şi cele ale lui Gigi Becali din Voluntari.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

„A fost un schimb de terenuri. Prejudiciul adus statului a fost estimat de procurorii DNA la 800.000 de dolari. Eu fac binefaceri de 30 de milioane de euro şi fac o fraudă de 800.000 de dolari? Credeţi ca sunt anormal la cap? Am vreo vină? Au vrut schimbul, am făcut schimbul”, a declarat Gigi Becali, la România TV.

Întrebat dacă va sărbători această achitare, omul de afaceri a spus că nu sărbătoreşte „lucruri care sunt normale”.

„În viaţa vieţilor mele, eu cu statul nu mai fac afacere. După ce faci afaceri cu statul, vine altul la putere şi procurorul spune că Becali a furat„, a conchis Gigi Becali.