Gigi Becali şi-a dat DEMISIA din PNL. Deputatul va activa ca independent VIDEO

Gigi Becali şi-a dat demisia din PNL, după condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, în Dosarul sechestrării de persoane. Conducerea PNL a luat, luni, act de decizia deputatului, iar în urma demisiei, Becali va activa ca parlamentar independent.

11 feb. 2013, 13:28
Gigi Becali şi-a dat DEMISIA din PNL. Deputatul va activa ca independent VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că George Becali a demisionat din PNL şi că acesta va activa în continuare ca parlamentar independent.

Demisia este un act unilateral de voinţă şi nu se aprobă. Domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent „, a spus Crin Antonescu. „A fost o relaţie normală, civilizată, politică şi umană„, a descris Antonescu parteneriatul său cu Becali.

„Am luat act de demisia domnului George Becali din PNL. În consecinţă, domnul Becali este în continuare un  deputat independent”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

Voicu a precizat că, în cazul în care nu ar fi demisionat, Becali şi-ar fi pierdut oricum calitatea de membru al PNL în urma sentinţei ICCJ, potrivit Statutului partidului.

Întrebat dacă Becali va activa ca independent pe lângă grupul PNL, Voicu a răspuns: „Este o decizie a grupului, nu s-a discutat încă despre acest lucru.”

La rândul său, deputatul PNL Alina Gorghiu a precizat că Becali nu şi-a exprimat intenţia dacă va activa ca independent pe lângă grupul PNL.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, CONDAMNAREA lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane. Decizia instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă.

Într-o intervenţie la România TV, Gigi Becali a declarat că nu crede în această sentinţă şi că nu se va întoarce în România, acesta aflându-se în prezent în Dubai.

„Fac exact ce v-am spus. Aici în Dubai lângă biserica creştină sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia. Eu încă nu cred. Nu mai mă consult cu niciun avocat, eu ştiu ce am de făcut”, a declarat Gigi Becali.

Becali a mai spus că vrea să demisioneze din PNL pentru a nu-i face rău preşedintelui Crin Antonescu.

„Din punct de vedere politic, anunţ că voi demisiona din PNL, pentru că nu vreau să-i fac rău lui Crin Antonescu. Vreau să iau cuvântul în Parlament, ca deputaţii şi senatorii să se gândească ce vor să facă cu Ţara Românească. Dacă Antonescu crede că nu trebuie să îmi dau demisia, atunci voi rămâne, dar dacă nu spune nimic, înseamnă că aprobă tacit şi înseamnă că îi este mai bine aşa domniei sale. Dacă aş fi fost în locul lui, chiar dacă aş fi vrut ca Becali să plece, în această situaţie eu l-aş fi chemat înapoi, pentru că în situaţia asta toată lumea este intrigată şi va avea un capital politic extraordinar. Mie din cauza politicii mi se trag toate astea, pentru că eu spun lucrurilor pe nume. Deja sunt obosit de atâta mizerie şi răutate”, a mai spus Becali.