Gigi Becali şi-a anunţat în plen DEMISIA din PNL. De ce nu renunţă la mandatul de parlamentar VIDEO

Deputatul George Becali şi-a anunţat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din PNL, precizând că va rămâne parlamentar independent afiliat la grupul USL şi membru din partea Uniunii în Comisia juridică. La scurt timp, grupul PNL a decis să-l menţină pe Becali în Comisia Juridică.

18 feb. 2013, 14:33
Gigi Becali şi-a anunţat în plen DEMISIA din PNL. De ce nu renunţă la mandatul de parlamentar VIDEO

„Rămân afiliat grupului PNL şi USL, adică ideilor pentru care am luptat în campania electorală. Ştiţi de ce, ştiţi pentru ce… Unii vor spune, şi probabil presa, de ce nu-şi dă demisia din Parlamentul României. Şi atunci am să răspund aşa: Unchiul meu a fost condamnat 25 de ani. Dup 15 ani, când a venit de la puşcărie, a fost întrebat: Mache, nu-ţi pare rău de toată tinereţea pe care ai pierdut-o? Şi a spus aşa: dacă făceam 5 zile pentru că am furat o găină, mă spînzuram de demnitate şi de onoare. Am făcut 15 ani, pentru că am luptat pentru o idee şi acum aş pleca pentru aceeaşi idee încă o dată. Eu vă răspund aşa: stau drept în faţa ţării, în faţa Parlamentului şi în faţa lui Dumnezeu pentru că aşa faptă nu am făcut-o şi ştiţi dvs despre ce este vorba în condamnarea mea. Doamne ajută”, a spus Becali, în faţa deputaţilor.

Înainte de anunţul din plen, Becali le spusese jurnaliştilor că va rămâne membru afiliat USL-PNL, dar şi membru în Comisia juridică.

„Îmi voi da demisia în plenul Camerei Deputaţilor din PNL. Voi rămâne membru afiliat USL-PNL, în Comisia juridică membru din partea PNL-USL din care am câştigat în alegeri şi independent„, a spus Becali.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că, din punctul său de vedere, Becali poate rămâne la Comisia Juridică.  „E o chestiune care ţine de Camera Deputaţilor. După părerea mea, da, pentru că e un deputat care a făcut o opţiune pentru comisie, care a fost votat ca atare”, a precizat Antonescu. 

În urmă cu o săptămână, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că George Becali a demisionat din PNL şi va activa ca parlamentar independent. Întrebat cum vede parteneriatul cu Becali în continuare, liderul PNL a răspuns: „Nu ştiu cine a vorbit în afară de dumneavoastră de parteneriat între mine şi Gigi Becali. A fost o relaţie normală, civilizată, politică şi umană”

Anterior, Becali anunţase, la un post de televiziune, după ce a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare, că vrea să demisioneze din PNL pentru a nu-i face rău preşedintelui Crin Antonescu, dar a precizat că va rămâne în partid dacă şeful PNL îi va cere asta.

George Becali a fost condamnat definitiv de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.