Becali: Nu candidez pentru a fi primar, dar dacă sunt ales mă înham la muncă

Într-o ediţie specială de Paşte a emisiunii "Ultima Oră", Gigi Becali a vorbit despre planul său pentru Bucureşti, deşi recunoaşte că are puţine şanse să devină primar al Capitalei.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 06:04
Becali: Nu candidez pentru a fi primar, dar dacă sunt ales mă înham la muncă

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, vrea să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, însă admite că nu crede că va primi suficiente voturi pentru a ajunge în fotoliul de primar general. El spune că a ales să candideze în principal pentru a trage în sus lista de consilieri, dar totuşi este pregătit şi pentru eventualitatea în care ar fi ales de bucureşteni să ţină frâiele oraşului.

Eu nu vreau să intru să iau acea funcţie de primar ca să mă duc să fur în patru ani 100-200 de milioane de euro. Că toţi asta fac. Eu, dacă mă duc primar, eu promit cetăţenilor că din 8 miliarde de euro, un miliard, minim, pe care-i fură ăştia acum, vor fi folosiţi în folosul lor. Dacă oamenii vor pune ştampila, eu nu înşel, nu mint. Eu mă dedic oamenilor ălora care au avut încredere în mine şi au pus ştampila. Eu candidez ca să trag listă de consilieri, dar dacă sunt votat, mă înham la muncă„, a spus Becali, la România TV.

Primul lucru pe care Gigi Becali l-ar schimba în Primăria Bucureştiului îl constituie serviciile: „Pentru că să externalizezi toate serviciile? Pentru ce să-i îmbogăţesc pe cei cu gunoaiele şi pe cei cu deszăpezirea, când pot să fac societăţi în folosul Primăriei, în care să fie Primăria acţionar. Îmi cumpăr eu utilaje, iarna fac curăţenie când dă zăpadă, când nu ninge nu dau niciun ban, doar plătesc salariile la oameni„.

Gigi Becali a făcut şi o radiografie a omului politic din România zilelor noastre. „Pentru ce vor ei în politică? Dacă ar candida pentru orgolii, tot e bine; pentru carieră, tot e bine… Dar nu candidează numai pentru asta. Majoritatea candidează pentru a se îmbogăţi, pentru a fura. Sigur, sunt şi oameni oneşti, dar cert e că Dumnezeu nu a adus încă la cârmuire pe cei folositori”, spune Becali. „Satana încă pune conducători în întreaga lume, nu Dumnezeu. Pentru că eu nu văd pe niciunul care să se dedice poporului lui, cum erau înainte regii. Eu sunt un astfel de om. Nu ştiu dacă sunt ales, ar fi o blasfemie să spun că sunt ales, dar eu spun că sunt un om care, dacă aş veni la cârmuire, aş fi folositor„, a continuat omul de afaceri.