Gigi Becali, amendat pentru discriminare în cazul Raed Arafat VIDEO

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Gigi Becali cu 3.000 de lei, după ce a spus că îi este "scârbă" de românii care au ieşit să-l susţină pe Raed Arafat, după ce acesta din urmă şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 15:22
Gigi Becali, amendat pentru discriminare în cazul Raed Arafat VIDEO

În luna ianuarie, sute de persoane au ieşit în stradă după ce Raed Arafat şi-a dat demisia din postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, din cauza proiectului de lege a sănătăţii.

Gigi Becali a comentat atunci, cu privire la mişcările de solidaritate pentru doctorul Raed Arafat, spunând că nu este de acord cu susţinerea arătată de români pentru „un arab”. Acesta s-a declarat „scârbit” să vadă cum populaţia ţării a ieşit în stradă să îl apere pe Raed Arafat.

M-am uitat cu scârbă la televizor! Mi-e scârbă de românii care au ieşit în stradă!”, a spus Becali. „Cum să ţin cu un arab împotriva preşedintelui ţării mele?„.

Miercuri, finanţatorul Stelei a explicat la România TV că nu a discrimnat pe nimeni şi că el nu o să ţină niciodată cu un străin, indiferent de ce naţionalitate este.

„Atunci m-am referit că nu ţin cu un străin. În speţă era arab, în detrimentul unui român. Asta am spus eu. Care e discriminarea, unde jignirea? Niciodată, chiar dacă n-are dreptate românul, eu ţin tot cu românul şi nu ţin cu arabul, cu neamţul sau francezul. Eu când îmi spun opinia, nu discriminez„, a declarat Gigi Becali.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz, decizia de a-l amenda pe Becali fiind luată în şedinţa din 29 februarie.