Becali, pledând pentru un regim de detenţie deschis: Sunt iubit de români

Gigi Becali a cerut Judecătoriei Sectorului 5 schimbarea regimului său de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să i se permită să părăsescă penitenciarul pe perioade determinate. Instanţa a rămas în pronunţare şi va da sentinţa în câteva ore.

09 iul. 2013, 06:46
Becali, pledând pentru un regim de detenţie deschis: Sunt iubit de români

UPDATE Procesul lui Gigi Becali s-a încheiat, magistraţii rămânând în pronunţare. Instanţa urmează să facă publică sentinţa în cursul zilei de astăzi. Latifundiarul a pledat pentru un regim de detenţie deschis. Ca să îşi susţină cauza, Becali a amintit în faţa instanţei că a ajutat mii de persoane nevoiaşe şi că este iubit de români. De asemenea, el a susţinut că ar dori să construiască un spital şi un azil. Omul de afaceri le-a mai spus magistraţilor că psihologul de la Rahova, care l-a evaluat, a plâns pentru că nu i-a putut da regim deschis de detenţie.

„Eu am luat detenţia ca dar de la Dumnezeu. Am o vârstă, am fetele mari, mâine, poimâine mărit fetele. Ele nu vin la puşcărie nici dacă nu le văd toată viaţa. Nici la telefon nu vorbesc. O singură dată am vorbit cu fata mea şi a plâns. Şi mai bine mor decât să le văd supărate”, a explicat Gigi Becali în timpul procesului.

El a mai spus că populaţia României l-a votat în număr considerabil şi că judecătorii nu au de ce să se teamă în legătură cu restrângerea restricţiilor în cazul regimului său de detenţie.

Becali i-a spus judecătorului care este programul său din penitenciar, arătând că acesta este bazat pe cititul cărţilor de rugăciune, dar şi a manualelor juridice şi a Codului penal.

Becali a mai arătat că respectă întru-totul deciziile instanţei de până acum, dar că nu se simte vinovat, motiv pentru care a şi atacat la CEDO sentinţele din dosarele în care a fost judecat.

Avocaţii lui Gigi Becali au solicitat, în cererea de la Judecătoria Sectorului 5, schimbarea regimului de detenţie în care acesta execută pedeapsa la închisoare primită. Dacă instanţa va încuviinţa cererea lui Becali, acesta va avea un regim deschis de detenţie şi va putea ieşi din penitenciar pe perioade determinate.

Gigi Becali a fost adus în mare secret la instanţă, marţi dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 5, instanţa urmând să analizeze cererea acestuia.

Citeşte şi Becali, la munca de jos în ÎNCHISOARE. Latifundiarul trebuie să îşi spele SINGUR lenjeria

Citeşte şi Preferinţele lui Becali la închisoare. Vezi ce le-a cerut angajaţilor de Jilava

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.